Mission statement

Jeg har tilføjet min mission statement (mit nuværende faglige mål). Det er på engelsk, men kan kort oversættes til at jeg gerne vil finde ud af hvad går galt med vores moderne bygning og hvordan vi løser det.

My passion is the built environment! Sometimes I wonder what I see and hear regarding our buildings. Of course there are the good stories – buildings which are architectural fantastic and a delight for the occupants to stay in. But when you take a step back, you often realize that there is not always an alignment between our initial intentions and what we archive when the building is finished and in function.

I believe the time has come to make sure that our buildings perform well also after five years. No doubt that buildings have become more “technical” and that they rely more and more on the automation of the technical system to fulfill the sustainability, energy and indoor climate goal.

I will like to be a part of the solution! First step: Focus on the end goal of our building which is a safety and a productive built environment.

2 comments for “Mission statement

 1. Morten Lund
  21. oktober 2013 at 16:35

  Det er rart at se at man ikke er den eneste der ser en vis de-kobling mellem de mål vi har for det byggede miljø og hvordan de bygninger vi reelt bygger klare sig med hensyn til indeklima og energiforbrug. Bygninger er en meget komplex størrelse men den største udfordring vi står overfor i dag er hvordan skruer vi kontrakterne sammen så vi ikke ender op med ‘at gøre som vi altid har gjort’ men får styr på kravene til de individuelle parter involveret i design og udførelse af bygningen. Hverken arkitekter eller ingeniørene er klar til at tage ansvar for ting de hverken bliver betalt for eller har ansvar for.

 2. admin
  21. oktober 2013 at 17:21

  Hejsa Morten,

  Helt enig er det er en bygherremæssig udfordring. Det er i hvert til fælde bygherren der skal være opmærksom på den risiko der ved at gøre “som vi plejer”. Udfordringen er jo mange hovedet. Der er jo også mange rådgivere (både ARK og ING) som mener at byggeriet sagtens kan opføres “som vi plejer”. Så før vi kan overbevise bygherren om at have fokus på slutproduktet i stedet for vejen der til, skal der oplysning til. Dette nytter ikke at gå rundt i en osteklokke og tro at vi er verdensmester i at bygge bæredygtig – når bygningerne ikke fungerer når de står færdigt. Men er der et reelt problem? Måske skal GXN og jeg stikke hovederne sammen i forbindelse med en undersøgelse af rigets tilstand?

  Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *