Nye græs-gange

Så er tiden ved at være hvor jeg skal til at skifte arbejde.

Jeg har opsagt min stilling i Alectia A/S for at blive Sektionsleder for Bæredygtighedsgruppen under Center for Bæredygtigt Byggeri på Teknologisk Institut i Aarhus. Jeg starter den 6. januar 2014.

Jeg har hele tiden søgt en mere holistisk-tilgang til byggeriet i Danmark. Mit udgangspunkt har været indeklimaet og deraf se på de fysiske rammer som brugerne af bygningerne befinder sig i. Grunden til vi bygger bygninger MÅ være for dem (eller det), der skal bruge bygningerne – fordi brugerne udfylder en funktion som retfærdiggøre at bygningen skal bygges (f.eks. et kulturhus bliver bygget for at folk har sted at mødes og opleve noget, et kontor bliver bygget for at der er et sted hvor de ansatte kan arbejde, et hus bliver bygget for at beboerne har et sted at opholde sig og sove osv.). Basalt set handler et byggeri om at skabe sikkerhed og at skærme sig fra vind og vejr så funktionerne kan opretholdes.

Bæredygtigt byggeri definerer en holistisk tilgang til byggeriet – derfor glæder jeg mig til at arbejde generelt med bæredygtighed i byggeriet.

Bæredygtighed i byggeriet har stadigvæk næsten ligeså mange definitioner som der er mennesker med holdninger til emnet. Så en af udfordringer for byggebranchen bliver at strømline begrebet som gør det forståeligt for alle parter i branchen. Prøv at læse: Hvidbog om bæredygtighed i byggeriet og følg med på www.innobyg.dk  

Jeg forlader slet ikke indeklimaverden! Indeklima er i min verden en stor del af bæredygtigheden. Så denne blog skal nok køre videre.

Blandt andet er jeg vejleder på et spændende interventionsforsøg på to skoler i Aarhus – hvor eleverne får testet deres indlæringsevne under almindelige forhold og ved en ventilationsrate der sikrer 1000 ppm CO2-koncentration. Det forsøg fortjener sit eget blog-indlæg.

Jeg har vist også skrevet tidligere at jeg har domænet www.buildingsoftomorrow.com – og dukker der måske mere op omkring det bæredygtige byggeri. Lige nu er den ikke aktiv. Vi får se!

 

God jul og Godt Nytår

Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *