Om

“Vi opholder os 90% indendørs” – Sådan starter mange rapporter om indeklima. Selvom det efterhånden er ved at blive et lidt forvasket udtryk så er det stadigvæk meget sigende hvorfor indeklimaet er så vigtigt. Det kan godt være at man ikke bliver eksponeret for store koncentrationer af “indeklima”, men vi bliver eksponeret næsten hele tiden.

KasperLyngeJensen1Der er mange utroligt spændende vinkler på indeklima-emner. Der er de tekniske løsninger, de menneskelige aspekter og de miljømæssige konsekvenser. Jeg vil forsøge at berøre disse vinkler i mine indlæg på denne blog.

Jeg er uddannet på DTU som civilingeniør (Energi), hvor jeg blev færdig i 2005. Jeg berørte indeklimaet for alvor i 2002, hvor jeg var i Malaysia og som en del af mit bachelor-projekt, skulle indeklima-optimere traditionelle malaysiske boliger (ikke oprindelige boliger, men den boligtype som primært bliver bygget i dag, som paradoksalt nok er vestlig inspireret boliger, med et medfølgende voldsomt dårligt termisk indeklima). I Malaysia hørte jeg første gang om P.O Fanger på DTU. Så da jeg kom hjem til Danmark igen, tog jeg det første indeklimakursus hos Fanger på Center for Indeklima og Energi. Først i Marts 2009 “forlod” jeg Centeret, fordi efter mit speciale (omhandlende indeklimaets påvirkning på skolebørns indlæring) fortsatte jeg med et ErhvervsPhd projekt i samarbejde med ALECTIA A/S. Projektet handlede om Indeklimaets påvirkning på kontoransattes produktivitet og i den forbindelse udviklede jeg et værktøj der kan estimere de økonomiske konsekvenser af investninger i indeklimaforbedrende tiltag. Fra 2004 var jeg tilknyttet ALECTIA (dengang hed det Birch & Krogboe), først som studentermedhjælper, så som Ph.d.-studerende og siden som indeklimakonsulent/fagleder for indeklima.

Idag er jeg udviklingschef for bygningsingeniørerne på Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet.

Så alt i alt har jeg i knap 15 år haft med indeklima og bygninger at gøre. Berettiger det mig til at skrive en blog om det gode indeklima? Sikkert ikke, men det diskvalificerer mig heller ikke. Jeg kender mange i branchen, både i forskningsverden, industrien og rådgiver-verden. Ikke alle kender jeg personligt, men jeg ved lidt om hvad der foregår og så kunne jeg godt tænke mig at starte et sted hvor man kan deltage i en debat om indeklima. Skriv løs…deltag…det er den eneste måde sådan en side her kan blive interessant. Så vil jeg prøve at skabe rammerne og starte indlæg.

Velkommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *